Референтни обекти

Създаването на жизнено пространство е предизвикателство. Едно предизвикателство между естетика и акустика. Между форма и функционалност. Всички тези аспекти са важни при създаването на жизнено пространство и трябва да съответстват на Вашите нужди. Но се нуждаете от познания и опит, за да ги съчетаете и получите нужната хармония. Благодарение на 35 000 служители в 86 държави по целия свят, запазената марка Кнауф предлага изключително богата гама от продукти, които присъстват в целия процес на съвременното строителство - от цялостни енергоефективни системи до довършителни работи в интериора на сградите.

Назад

БенчМарк Бизнес Център

Обектът се намира съвсем близо до метростанцията на бул. "Цариградско шосе". Сградата има 2 етажа търговски площи, 14 етажа офис площи и две нива подземен паркинг с 390 парко места. Общата разгърната надземна площ е 35 079 кв.м. Сградата се отличава с нестандартна визия. За комфорта на работещите, покрива на търговската част е превърнат в голяма градина. Уникалната архитектура на сградата маркира източния вход на София и се характеризира с най-големия атриум в България с диаметър 18 м. и височина 50 м., решен с интересно и нестандартно озеленяване, естествено и изкуствено осветление и панорамни асансьори и представляващ естествено вертикално продължение на централното фоайе.

Обект: Офис Център
РЗП: 35 079 m2
Главен изпълнител: Лукс Инвест ООД
Архитект: Стефан Добрев - архитектура и дизайн; ЕООД, р-л екип арх.Стефан Добрев
Вложени продукти и системи: различни системи вътрешни преградни стени с гипскартон и гипсфазер W111,W112, W113, W115, W116, W118; предстенни обшивки W623; външни облицовки с Vidiwall HI W362; окачени тавани D112; сухи подове F135
Статус: Завършен