Референтни обекти

Създаването на жизнено пространство е предизвикателство. Едно предизвикателство между естетика и акустика. Между форма и функционалност. Всички тези аспекти са важни при създаването на жизнено пространство и трябва да съответстват на Вашите нужди. Но се нуждаете от познания и опит, за да ги съчетаете и получите нужната хармония. Благодарение на 35 000 служители в 86 държави по целия свят, запазената марка Кнауф предлага изключително богата гама от продукти, които присъстват в целия процес на съвременното строителство - от цялостни енергоефективни системи до довършителни работи в интериора на сградите.

Назад

ПроКредит Банк

Централата на банката се намира на изключително комуникативно място в центъра на столицата. Новата сграда на ПроКредит Банк разполага с 3 сутерена, партер и 11 надземни етажа, всички заедно на площ от над 8500 кв. м. В новопостроената централа е заложено на прозрачността и максималното проникване на естествена светлина чрез изграждането на вътрешен атриум, преминаващ през 7 от етажите на сградата, и стъклени прегради за разделение на различните помещения. В сградата е внедрена система, която осъществява мониторинг, управление и контрол на климатичните, вентилационните и отоплителните инсталации, осветлението, системите за достъп и пожароизвестяване. Това осигурява по-висока ефективност в използването на енергийните ресурси. Сградата е изцяло достъпна за хора с увреждания.

Обект: Офис сграда
РЗП: 8500m2
Главен изпълнител: „Филто С” ООД
Архитект: Арх.Платиканова и партньори” - арх.Платиканова
Вложени продукти и системи: преградни стени с гипскартон и гипсфазер W111, W112, W113, W115, W116; предстенни обшивки W 623; вътрешни облицовки Vidiwall HI W362; окачени тавани D112
Статус: Завършен